#
آموزشاپل واچ
Trending

چگونه از قابلیت ردیاب خواب اپل واچ بهترین نتیجه را بگیریم؟ نکاتی از زبان یک پزشک

ردیابی تناسب اندام یکی از قابلیت‌های کاربردی اپل واچ است. چه بدنبال پایش دقیق داده‌های سلامتی خود باشید و چه صرفا یک آدم کنجکاو. اپل واچ می‌تواند به شما در نظارت لحظه‌ای بر سلامتی‌تان کمک کند. به جز فعالیت روزانه، ضربان قلب و چرخه‌ی قاعدگی، اپلیکیشن اختصاصی Sleep در اپل واچ می‌تواند هنگام خواب با پایش علائم حیاتی و طول دوره‌های خواب‌تان، کیفیت خواب شما را بررسی کند.

همه‌ی ما روزهایی را تجربه می‌کنیم که کیفیت خواب مطلوبی نداریم. اما اگر احساس می‌کنید که مشکل در خواب شما به شکل مداوم تکرار می‌شود و نگران تاثیر آن بر سلامت کلی‌تان هستید، در چه صورتی باید برای صحبت با پزشک از داده‌های به‌دست آمده از ردیاب خواب اپل واچ‌ بهره ببرید؟ چه اطلاعاتی از نظر پزشک اهمیت بیشتری دارند؟

برای پاسخ به این سوالات، با دکتر آکوا آمپادو، متخصص طب داخلی بیمارستان و کارشناس مراقبت‌های اولیه برای شرکت داروسازی TYLENOL گفتگویی صورت گرفته تا از مزایای استفاده از ردیاب خواب آگاه شویم و بدانیم کدام داده‌ها در مراجعه به پزشک و معاینات دوره‌ای اهمیت بیشتری دارند.

مهم‌ترین داده‌های قابل ردیابی خواب برای پزشک کدامند؟ 

Apple Watch sleep tracking in watchOS7 made me a believer — here's why | Tom's Guide

استفاده از یک ردیاب خواب مانند اپل واچ اطلاعات زیادی در اختیارتان می‌گذارد. تا جایی که به اعداد و تغییرات کوچک حساس نشوید، این قابلیت می‌تواند دید مناسبی از وضعیت خواب و عوامل موثر بر آن ارائه کند.

دکتر آمپادو می‌گوید: “دستگاه‌های دیجیتال ردیاب خواب در صورت استفاده درست برای بهبود کیفیت خواب بسیار مفید هستند”. مهم‌ترین فاکتورها در راستای حفظ سلامتی “عبارتند از مواردی که می‌توانند خروپف، تغییرات ضربان قلب، مدت خواب و تعداد دفعات بیدار شدن در طول شب را تشخیص دهند”.

بهتر است نگاهی به داده‌های ردیاب خواب‌تان داشته باشید تا هرگونه تغییر قابل ملاحظه‌ای را در طول زمان تشخیص دهید. دکتر آمپادو در این خصوص می‌گوید: “اگر احساس می‌کنید هرکدام از این موارد غیرعادی هستند، یا متوجه تغییری در الگوی همیشگی خواب‌تان شده‌اید، بهتر است موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. ممکن است نیاز باشد تا احتمال وجود بیماری‌های زمینه‌ای بررسی شود”.

با اینکه اپل واچ نمی‌تواند به‌طور مستقیم بیماری شما را تشخیص دهد، اما در تشخیص علائم به شما کمک فراوانی می‌کند. این موضوع به خصوص زمانی به کار می‌آید که تنها زندگی می‌کنید و کسی کنار شما نیست تا خروپف یا حرکات غیرمعمول در طول شب را به شما گوشزد کند. با استفاده از داده‌های ثبت شده توسط ردیاب خواب و مطرح کردن آنها با پزشک، ممکن است الگوهایی مشخص شوند که وجود بیماری‌های بالقوه را آشکار می‌کنند.

دکتر آمپادو اضافه می‌کند: ” آپنه‌ی خواب یک بیماری شایع است که می‌تواند باعث خروپف، بیخوابی یا خواب‌آلودگی در طول روز شود. سندروم پای بی‌قرار نیز یک ناراحتی عمومی در پاهاست که بیمار را مجبور به حرکت دادن آنها می‌کند. این موضوع نیز منجر به بیدار شدن‌های مکرر در طول شب و در نتیجه خواب‌آلودگی در طول روز می‌گردد”.

Sleep Tracking with the Apple Watch Ultra | Jessica Bryson

چه داده‌هایی توسط ردیاب خواب اپل واچ قابل بررسی هستند؟ 

ردیاب خواب Apple Watch می‌تواند داده‌های زیر را هنگام استفاده از ساعت در طول خواب پایش کند:

  • زمان تقریبی به خواب رفتن و بیدار شدن
  • مدت زمان و تغییرات در مراحل خواب
  • نرخ تنفس در طول خواب
  • ضربان قلب در طول خواب
  • دمای مچ دست (در Apple Watch Series 8 و Series 9)

تمام این اطلاعات برای پزشک ارزشمند هستند تا مشخص شود که آیا یک بیماری قابل تشخیص در شما وجود دارد یا خیر. نرخ تنفس، ضربان قلب و دمای بدن از اصلی‌ترین علائم حیاتی هستند و تغییرات‌شان می‌تواند نشانگر وجود مشکلی در بدن باشد.

زمان به خواب رفتن و بیدار شدن به شما و پزشکتان کمک می‌کند تا درک بهتری از عادات شبانه داشته باشید. اگر دیرتر از زمان معمول به رختخواب می‌روید یا زمان خواب‌تان از شبی به شب دیگر متغیر است، احتمالا می‌توانید بدون نیاز به مداخله‌ی پزشکی این مشکل را برطرف کنید. مدت زمان و تغییرات مراحل خواب می‌تواند وجود بیماری‌های زمینه‌ای یا عوامل محیطی را که بطور مداوم در روند خواب اختلال ایجاد می‌کنند، نشان دهند.

در حال حاضر اپلیکیشن Sleep در اپل واچ نمی‌تواند خروپف یا وجود آپنه‌ی خواب را تشخیص دهد. اما نشریه‌ی Bloomberg گزارش داده است که این قابلیت‌ها (در کنار دیگر ویژگی‌های حوزه سلامتی) ممکن است در نسل های جدید اپل واچ پیاده‌سازی شوند.

اپلیکیشن Sleep اپل قابلیت‌های دیگری در کنار پایش علائم حیاتی دارد که از جمله آنها می‌توان به تعیین برنامه خواب، امکان قفل کردن صفحه نمایش و همچنین آلارم ملایم صبحگاهی اشاره کرد.

How to Sleep Better Wearing an Apple Watch | Colter Reed

نحوه استفاده از اپل واچ برای ردیابی خواب 

چنانچه قصد پایش خواب با اپل واچ را دارید، کافیست آن را به شکل معمول به دست ببندید. دقت کنید بند ساعت اندازه مناسبی داشته باشد تا دستگاه تماس مطلوبی با پوست شما داشته باشد.

برخلاف تصور رایج، نیازی نیست اپل واچ را هنگام خواب از سمت داخلی مچ به دست ببندید تا ضربان قلب با دقت بیشتری ثبت شود. گرچه برخی کاربران این کار را انجام می‌دهند و مشکلی با دقت داده‌های ثبت شده ندارند، اما اپل واچ طوری طراحی شده است که از سمت بیرونی مچ بسته شود.

به خاطر داشته باشید که هنگام استفاده از اپل واچ در طول شب باید زمانی را برای شارژ دستگاه‌تان در نظر بگیرید. یک شارژ کامل حدود ۲.۵ ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین بهتر است زمانی که نیازی به استفاده از ساعت ندارید آن را روی استند (Dock) شارژ قرار دهید.

Start Tracking Your Sleep With the Apple Watch

نکات دیگری که بر بهبود خواب شما تاثیر دارد

اگر ردیاب خواب‌تان نشان می‌دهد که کیفیت خواب مطلوبی تجربه نمی‌کنید، نیازی به نگرانی نیست. به گفته‌ی دکتر آمپادو عوامل متعددی می‌توانند کیفیت خواب را کاهش دهند که برخی از آنها عبارتند از:

  • نور یا صدای زیاد در اتاق خواب
  • استفاده از دستگاه‌های دیجیتال مثل گوشی، لپ‌تاپ یا تبلت در رختخواب
  • مصرف کافئین یا خوردن وعده غذایی سنگین نزدیک زمان خواب
  • دردهای خفیف که مدت زمان به خواب رفتن را افزایش می‌دهند

خوشبختانه اغلب این مشکلات با کنترل عادات غذایی قبل از خواب و تنظیم محیط اتاق به راحتی قابل حل هستند. دکتر آمپادو توصیه می‌کند: “دستگاه‌های الکترونیکی را دست کم ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از خواب خاموش کنید، در صورت وجود نور زیاد در اتاق از پرده‌های ضخیم استفاده کنید و در صورت لزوم عادات غذایی را تغییر دهید تا بدن زمان کافی‌تری برای هضم غذا قبل از خواب داشته باشد”.

همچنین به جای تحمل درد، سعی کنید در ساعات منتهی به خواب به آن رسیدگی کنید.

دکتر آمپادو اضافه می‌کند: “در صورتی که دردهای خفیفی را تجربه می‌کنید، مصرف گهگاه مسکن‌ها و داروهای کمک‌کننده به خواب مشکلی ندارد. من کپسول‌های TYLENOL PM Extra Strength را توصیه می‌کنم که با خاصیت تسکین درد، باعث خواب راحت و بدون ایجاد عوارض جانبی می‌شود. مصرف این دارو کمک می‌کند تا راحت‌تر به خواب بروید، خواب عمیق‌تری داشته باشید و دردهای خفیف به سرعت تسکین یابند”. ( برای مصرف دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید)

در نهایت ممکن است با وجود سلامتی کامل، محیط خواب بهینه و رعایت نکات اصولی کیفیت خواب‌تان همچنان مطلوب نباشد. این موضوع گاهی به تغییرات ناشی از افزایش سن مربوط می‌شود. دکتر آمپادو می‌گوید: “افزایش سن می‌تواند بر ریتم شبانه‌روزی تاثیر بگذارد. با بالارفتن سن، هورمون طبیعی ملاتونین (که در تنظیم چرخه خواب نقش دارد) کاهش یافته و این می‌تواند منجر به الگوهای خواب قطعه قطعه، خوابیدن زودتر از موعد و بیدار شدن زود هنگام گردد”.

بنابراین اگر به دنبال خواب باکیفیت هستید، حتما به فکر تهیه‌ی ملحفه و بالش جدید باشید. توجه به جزئیات مهمترین کار است،.

نکات تکمیلی

  • برای یافتن مقالات مرتبط با اپل واچ می‌توانید به آدرس AppleFarsi.com مراجعه نمایید.

نظر شما چیست؟

Back to top button