#
آموزشاپل واچ

۷ روش بررسی و ارتقای سلامت قلب با اپل واچ

آیا می‌خواهید با قابلیت‌های سلامتی اپل واچ خود بیشتر آشنا شوید یا آیتم‌های سلامتی مهمی را که مدتی اندازه‌گیری نکرده‌اید مورد بازبینی قرار دهید؟ با ماه همراه باشید تا به ۷ روش ارزشمند برای بررسی و ارتقای سلامت قلبتان با اپل واچ نگاهی بیندازیم.

چه بتازگی یک اپل واچ خریده باشید یا مدتی است که آن را دارید، با خواندن این راهنما با برخی از قابلیت‌های کاربردی برای بهبود و بررسی سلامت قلبتان آشنا خواهید شد.
نکته مهم: برخی قابلیت‌های سلامتی اپل واچ مانند نوار قلب و اکسیژن خون، بطور رسمی در ایران فعال نمی‌شود و برای فعال کردن آن نیاز به انجام روش‌های خاص یا اکتیو گردن در لوکیشن خارج از ایران است

نوتیفیکیشن‌های ضربان قلب بالا یا پایین

چنانچه در حالت غیرفعال، ضربان قلبتان برای مدت ۱۰ دقیقه از یک میزان مشخص فراتر رود یا کمتر از آن شود و تمایل دارید از آن مطلع گردید، این قابلیت برای افراد بالای ۱۳ سال در دسترس است. در صورتی که هنگام اولین استفاده از اپلیکیشن Heart Rate این قابلیت را فعال نکرده‌اید یا قصد تغییر مقادیر آن را دارید، مراحل زیرا را دنبال کنید:

  • اپلیکیشن Watch را بر روی آیفون خود باز کنید.
  • انگشتتان را به سمت پایین بکشید و Heart را انتخاب کنید (واقع در تب My Watch)
  • بر روی High Heart Rate بزنید و محدوده‌ی مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
  • بر روی Low Heart Rate بزنید و محدوده مورد نظرتان را انتخاب نمایید.

نوتیفیکیشن‌های ضربان قلب نامنظم

عملکرد این قابلیت به این شکل است:

  • چنانچه از این قابلیت نوتیفیکیشن دریافت کردید یعنی قابلیت “نوتیفیکیشن ضربان قلب نامنظم” در اپل واچ شما ریتمی نامنظم که می‌تواند نشانه‌ی AFib باشد را تشخیص داده و آن را با چندین اندازه‌گیری مجدد تایید کرده است.
  • اگر تاکنون پزشک برای شما تشخیص AFib نداده است، حتماً با یک متخصص مشورت نمایید.

برای اطمینان از فعال بودن این قابلیت:

  • اپلیکیشن Health را بر روی آیفون خود باز کنید.
  • در گوشه سمت راست پایین صفحه، گزینه Browse را انتخاب کنید.
  • اکنون گزینه Heart را انتخاب نمایید.
  • انگشت خود را به سمت پایین بکشید و از فعال بودن گزینه Set Up زیر Irregular Rhythm Notifications مطمئن شوید.
  • اگر این گزینه در اپلیکیشن Health قابل مشاهده نیست، اپلیکیشن Watch بر روی آیفون خود باز کنید.
  • انگشت خود را به سمت پایین بکشید و Heart را بزنید. (در تب My Watch)
  • تاگل کنار Irregular Rhythm را فعال کنید.

ویژگی ECG و تاریخچه‌ی AFib

قابلیت گرفتن ECG با اپل واچ از مدل Series 4 در سال ۲۰۱۸ و نخست در ایالات متحده عرضه شد. از آن زمان به بعد این قابلیت ارزشمند در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا در دسترس قرار گرفته است.

قابلیت ECG برای کاربران اپل واچ بالای ۲۲ سال در نظر گرفته شده است. اگر تاکنون از آن استفاده نکرده‌اید یا هنگام تهیه‌ی اپل واچ آن را فعال نکردید:

  • اپلیکیشن Health را بر روی آیفون خود باز کنید.
  • در گوشه سمت راست پایین صفحه، گزینه Browse را انتخاب کنید.
  • اکنون گزینه Heart و سپس ECG را انتخاب نمایید و روی Set Up بزنید.

همچنین می‌توانید قابلیت جدیدتر AFib History را نیز فعال کنید که مرتباً نشانه‌های AFib را در پس‌زمینه بررسی می‌کند. مجدداً به اپلیکیشن Health بر روی آیفون خود بازگردید. به Browse – Heart بروید و در پایین صفحه، در قسمت AFib History به دنبال گزینه Set Up باشید.

توصیه اپل: صرف نظر از نتیجه‌ی ECG، اگر احساس خوبی ندارید یا علائمی را تجربه می‌کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.”

آمادگی قلبی-تنفسی (Cardio Fitness) 

اپل درمورد شاخص Cardio Fitness (یا VO2 Max) این‌طور توضیح می‌دهد:

“آمادگی قلبی-تنفسی معیاری است برای اندازه‌گیری VO2 Max – که نشان‌دهنده‌ی حداکثر اکسیژن مصرفی بدن شما در حین ورزش است. سطح آمادگی قلبی-تنفسی شما شاخصی قوی از سلامت کلی بدنتان و یک ابزار پیش‌بینی سلامت شما در درازمدت به شمار می‌رود.”

بازگشت ضربان قلب به حالت عادی (Cardio Recovery)

مانند HRV و VO2 max، Cardio Recovery یا همان بازگشت ضربان قلب به حالت عادی نیز یکی از معیارهای کمتر شناخته شده‌ی سلامتی است که توسط اپل واچ شما هر بار که ورزش را ثبت می‎کنید، اندازه‌گیری می‌شود. Cardio Recovery بررسی می‌کند که پس از ورزش تا چه اندازه ضربان قلب شما کاهش می‌یابد. مانند نوسان ضربان قلب، Cardio Recovery نیز نشان‌دهنده‌ی عملکرد سیستم عصبی خودکار شماست و در حقیقت نشان می‌دهد قلبتان تا چه اندازه سریع به این سیستم پاسخ می‌دهد.

نوسان ضربان قلب (HRV)

قابلیت نوسان ضربان قلب (HRV) به شکلی خودکار توسط اپل واچ اندازه‌گیری می‌شود اما در اپلیکیشن Heart Rate قابل مشاهده نیست. شما می‌بایست به اپلیکیشن Health آیفون > تب Browse > Heart مراجعه کنید.

HRV چیست؟ این شاخص به اندازه‌گیری تغییرات فواصل زمانی بین هر ضربان قلب می‌پردازد و با واحد میلی‌ثانیه نشان داده می‌شود. نکته مهم اینکه HRV مرتباً تغییر می‌کند و باید به روند کلی آن نگاه کرد نه اعداد روزانه.

بسیاری از افراد در حوزه‌ی پزشکی HRV را به عنوان یک شاخص قوی برای ارزیابی سلامت کلی بدن، میزان مقاومت آن، عملکرد قلب و همچنین پیش‌بینی شرایط جسمانی در آینده می‌شناسند.

HRV برای درک آمادگی بدن جهت ورزش یا استراحت نیز کاربرد دارد. تمامی این قابلیت‌ها به این دلیل است که HRV نشان‌دهنده‌ی میزان پاسخ‌گویی قلب به سیستم عصبی خودکار ماست.

مشاهده‌‌ی تاریخچه‌ی ضربان قلب

Apple Watch Heart Rate app

در اپل واچ:

اپلیکیشن Heart Rate را بر روی اپل واچ خود باز کنید تا اطلاعات روزانه را مشاهده نمایید. شما ضربان قلب فعلیتان را خواهید دید. با انگشت یا با چرخاندن Digital Crown صفحه را به سمت پایین بکشید. حال می‌توانید میزان ضربان قلبتان در حالت استراحت، میانگین ضربان حین پیاده‌روی، ضربان هنگام ورزش و بازگشت آن به حالت عادی (اگر به تازگی ورزش کرده باشید) را مشاهده کنید.

مشاهده تاریخچه ضربان قلب در آیفون

مشاهده تاریخچه‌ی ضربان قلب از طریق آیفون بیشترین میزان اطلاعات را به شما می‌دهد. برای این کار به بخش زیر مراجعه کنید:

  • اپلیکیشن Health را بر روی آیفون خود باز کنید.
  • بر روی تب Browse در پایین سمت راست صفحه بزنید و سپس Heart را انتخاب کنید.
  • در صفحه اصلی گروه‌های مختلف اطلاعات ضربان قلب قابل مشاهده خواهند بود. بر روی یکی از آن‌ها بزنید تا تاریخچه‌ی آن نشان داده شود.
  • در نوار بالایی می‌توانید بازه‌ی تاریخچه (ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه) را با استفاده از حروف H, D, W, M , Y تغییر دهید.
  • در پایین صفحه اطلاعاتی کلی درباره ضربان قلب و توضیحات هر کدام از گروه‌ها آمده است.
  • کمی پایین‌تر در بخش اصلی Heart، اطلاعات بیشتری مانند Cardio Fitness، نتایج ECG، قرائت فشار خون و نوتیفیکیشن‌های ضربان بالا/پایین/نامنظم قلب را می‌توانید مشاهده نمایید.

قابلیت های ویژه – سن عروقی و فشار خون

ترازوی هوشمند Withings Body Cardio که با اپلیکیشن Health همگام‌سازی می‌شود، قابلیت Vascular Age را ارائه می‌دهد که در واقع “سرعت انتشار موج فشار خون در سیستم گردش خون” را اندازه می‌گیرد. این ترازوی هوشمند با استفاده از این اندازه‌گیری‌ها می‌تواند میزان سفتی شریان‌ها و سلامت آن‌ها را با مقایسه با میانگین همسالان شما ارزیابی کند.

Body Cardio همچنین شاخص‌هایی چون وزن، شاخص توده بدنی (BMI)، ترکیب بدنی (آب،چربی، عضله و استخوان) و ردیابی ضربان قلب و … را نیز اندازه‌گیری می‌کند.

همچنین اگر به دنبال راهکاری یکپارچه برای سنجش فشار خون و همگام‌سازی داده‌ها با Apple Health هستید، Withings BPM Connect گزینه‌ی مناسبی خواهد بود.

تجربه شما از اپل واچ

آیا تابحال از این قابلیت‌ها در اپل واچ استفاده کرده‌اید؟ از خواندن نظرات شما در بخش کامنت‌ها خوشحال می‌شوم.

نظر شما چیست؟

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا